JADŁOSPIS ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2
PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 6
Dni tygodnia |
Śniadanie 8-30 |
Śniadanie II 10-00 |
Obiad 11:30 |
Podwieczorek 13:30 |
Poniedziałek
18.09.2023 r. |
Zupa mleczna z grysikiem, mleko
Mini rogal z masłem i miodem, Herbata wieloowocowa |
Śliwka cząstki | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, włoszczyzną, seler, mleko
Risotto z warzywami w sosie własnym. Kompot wieloowocowy |
Napój bananowy, mleko |
Wtorek
19.09.2023 r. |
Pieczywo mieszane, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony, szczypiorek, pszenica, mleko
Herbata owocowa |
Kiwi cząstki | Jarzynowa z zacierkami, włoszczyzną, seler
Makaron spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, pszenica, jaja Kompot owocowy |
Kisiel z soku przecierowego
Herbatniki maślane, pszenica Woda n/g |
Środa
20.09.2023 r. |
Bułka kajzerka z masłem, serek biały z czosnkiem i ogórek, zielony, pszenica, mleko
Kawa zbożowa |
Banan cząstki | Krupnik z kasza jęczmienną, włoszczyzną tartą , seler
Ziemniaki puree, kotlecik z ryby, surówka z kiszonej kapusty, jaja, ryby Napój wieloowocowy |
Budyń waniliowy, mleko
Biszkopt, pszenica Woda n/g |
Czwartek
21.09.2023 r. |
Pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy, pszenica, mleko
Herbata owocowa |
Jabłko cząstki | Rosół z makaronem, włoszczyzną tartą, koperkiem, seler, pszenica
Kasza jęczmienna, pierś z kurczaka z cebulką, surówka z marchwi i jabłka Kompot wieloowocowy |
Śliwki zapiekane z cynamonową kruszonką, mleko, pszenica
Woda n/g |
Piątek
22.09.2023 r. |
Bułka grahamka, pasta z tuńczyka, papryki czerwonej, jajka, szczypiorku, ryba, pszenica, jaja
Herbata owocowa |
Kalarepa cząstki | Zupa pieczarkowa z kaszą, włoszczyzną, pszenica, seler
Makaron z białym serem i cynamonem, kleksik jogurtu naturalnego pszenica, jaja, mleko Kompot owocowy |
Jogurt owocowy, mleko
Talarki ryżowe, Woda n/g |
Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, jaj, orzechów, mleka, gorczycy, soi, itp. Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego (UE) NR 1169/2011
z dnia 26,07.2016 r. w załączniku nr 2Do przygotowania posiłków używane są tylko dopuszczone w żywieniu dzieci, świeże zioła: natka, koper, seler, lubczyk, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, pieprz (różne rodzaje), papryka słodka, czosnek granulowany, ziele angielskie, liść laurowy, cynamon oraz sól.
Woda podawana jest dzieciom na bieżąco.