Jadłospis

JADŁOSPIS ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2

PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 6 

Dni tygodnia

Śniadanie 8-30

Śniadanie II 10-00

Obiad 11:30

Podwieczorek 13:30

Poniedziałek

18.09.2023 r.

Zupa mleczna z grysikiem, mleko

Mini rogal z masłem i miodem,

Herbata wieloowocowa

Śliwka cząstki Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, włoszczyzną, seler, mleko

Risotto z warzywami w sosie własnym.

Kompot wieloowocowy

Napój bananowy, mleko
Wtorek

19.09.2023 r.

Pieczywo mieszane, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony, szczypiorek, pszenica, mleko

Herbata owocowa

Kiwi cząstki Jarzynowa z zacierkami, włoszczyzną, seler

Makaron spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, pszenica, jaja

Kompot owocowy

Kisiel z soku przecierowego

Herbatniki maślane, pszenica

Woda n/g

Środa

20.09.2023 r.

Bułka kajzerka z masłem, serek biały z czosnkiem i ogórek, zielony, pszenica, mleko

Kawa zbożowa

Banan cząstki Krupnik z kasza jęczmienną, włoszczyzną tartą , seler

Ziemniaki puree, kotlecik z ryby, surówka z kiszonej kapusty, jaja, ryby

Napój wieloowocowy

Budyń waniliowy, mleko

Biszkopt, pszenica

Woda n/g

Czwartek

21.09.2023 r.

Pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy, pszenica, mleko

Herbata owocowa

Jabłko cząstki Rosół z makaronem, włoszczyzną tartą, koperkiem, seler, pszenica

Kasza jęczmienna, pierś z kurczaka z cebulką, surówka z marchwi i jabłka

Kompot wieloowocowy

Śliwki zapiekane z cynamonową kruszonką, mleko, pszenica

Woda n/g

Piątek

22.09.2023 r.

Bułka grahamka, pasta z tuńczyka, papryki czerwonej, jajka, szczypiorku, ryba, pszenica, jaja

Herbata owocowa

Kalarepa cząstki Zupa pieczarkowa z kaszą, włoszczyzną, pszenica, seler

Makaron z białym serem i cynamonem, kleksik jogurtu naturalnego pszenica, jaja, mleko

Kompot owocowy

Jogurt owocowy, mleko

Talarki ryżowe,

Woda n/g

Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, jaj, orzechów, mleka, gorczycy, soi, itp. Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego (UE) NR 1169/2011
z dnia 26,07.2016 r. w załączniku nr 2Do przygotowania posiłków używane są tylko dopuszczone w żywieniu dzieci, świeże zioła: natka, koper, seler, lubczyk, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, pieprz (różne rodzaje), papryka słodka, czosnek granulowany, ziele angielskie, liść laurowy, cynamon oraz sól.

Woda podawana jest dzieciom na bieżąco.